fbpx

Nieuws &

blogs

Soms willen we gewoon even wat kwijt. Omdat het jou verder helpt, omdat wij het belangrijk vinden of omdat we het gewoon leuk vinden om te delen.

Lees hieronder onze nieuws- en blog artikelen.

Website, zelf bouwen of uitbesteden?

Website, zelf bouwen of uitbesteden?

Je weet ongetwijfeld hoe belangrijk je website is voor je bedrijf. Vaak is het één van de eerste dingen waar je over nadenkt als je je bedrijf gaat starten. Maar ga je je website zelf bouwen of laat je het een ander doen? In dit blog gaan we je helpen om de voor jou beste keuze te maken.

Lees meer
Uurtarief bepalen

Uurtarief bepalen

Er zijn advocaten die €600 per uur vragen. En yogacoaches die tevreden zijn met € 22,50 per uur. Ofwel: wat is het juiste uurtarief voor jou bij de start van je eigen bedrijf of als freelancer? Hieronder lees je enkele goede richtlijnen. Daarna zie je waar je allemaal rekening mee moet houden. En krijg je nog een aantal mooie tips om je tarief te verhogen.

Lees meer
Doelgroepen

Doelgroepen

Wie wil je jouw product of dienst kopen? Wiens probleem los je op? Ofwel: wie is de doelgroep bij de start van je eigen bedrijf? Hoe specifieker je bent, hoe specifieker en gerichter je kunt targeten. On- en offline. Waarom moet je in doelgroepen denken? En welke doelgroepen zijn er zoal. Je leest het hier.

Lees meer
Ondernemerstypes

Ondernemerstypes

Ieder mens is anders en uniek. Iedere ondernemer is anders en uniek. Ondernemer hebben drive, passie en lef, en durven risico’s te nemen. Tegelijkertijd is de mate waarin je deze eigenschappen hebt voor iedereen anders. Bij welke type ondernemer voel jij het meeste thuis?

Lees meer
Trends

Trends

Vliegangst, curlingouders, kunstmatige intelligentie, polarisatie, participatiesamenleving en duurzaamheid. Allemaal woorden die iets zeggen over de tijd waarin we leven. Trends dus. Lees de belangrijkste 15 waar je rekening meer moet houden.

Lees meer
Verdienmodellen

Verdienmodellen

Het zal je niet zijn ontgaan dat er steeds meer manieren zijn waarmee ondernemers geld verdienen. Welk verdienmodel past bij jou? In dit blog 15 verdienmodellen voor het starten van je eigen bedrijf. Laat je inspireren.

Lees meer
Concurrentiestrategie

Concurrentiestrategie

Wat je ook gaat verkopen of leveren, je hebt altijd te maken met concurrenten. Het goede nieuws: daar kun je op inspelen. Maar welke concurrentiestrategie kies je bij de start van je eigen bedrijf? Grofweg kun je uit 5 strategieën kiezen. Je leest hier welke het meest passend is voor jou.

Lees meer
Dyslexie en ondernemerschap

Dyslexie en ondernemerschap

Als je zoals ons veel ondernemers spreekt kan het bijna niet anders dat het je opvalt dat veel van deze mensen zich niet thuis voelden in ons schoolsysteem. Een afwijkend neurocognitief profiel lijkt dan de oorzaak. Misschien niet handig binnen ons schoolsysteem maar het biedt juist kansen in het ondernemerschap.

Lees meer
Stappenplan bedrijf starten

Stappenplan bedrijf starten

Yesss, je staat aan de vooravond van je eigen bedrijf te starten. Je wilt je droom realiseren. Er komt van alles op je af. En je hebt gezonde twijfels over je idee en jezelf als ondernemer. Het volgende eenvoudig stappenplan helpt je met een mooi begin van je onderneming.

Lees meer
Stoppen met je studie? Doe het vóór 1 februari!

Stoppen met je studie? Doe het vóór 1 februari!

Eén op de drie studenten stopt in het eerste jaar met z’n studie. je bent dus zeker niet de enige die aan een verkeerde studie is begonnen. De meeste studenten stoppen vóór 1 februari. Vanwege de beroemde Februari-regeling. Dat is heel slim, omdat je dan je veel minder kosten maakt. Daar moet je wel wat voor regelen.

Lees meer
De Startversneller

De Startversneller

De startversneller is een nuttige subsidie voor ondernemers in Gelderland en Overijssel. De Nederlandse Ondernemers Academie is gecertificeerd business coach voor de startversneller. Lees hier hoe jij daar je voordeel mee kan doen.

Lees meer
Business Possible

Business Possible

Business Possible starteventVoor starters en twijfelaars 2,5 miljoen mensen dromen van een eigen bedrijf. Daarvan schreven zich er in het afgelopen coronajaar 120.000 in bij de Kamer van Koophandel. Voor al degene in Gelderland die nog twijfelen en een duwtje in de...

Lees meer
Ben ik een ondernemer?

Ben ik een ondernemer?

Vaak denk je bij ondernemers aan flamboyante mensen die vol in de spotlights staan. De werkelijkheid is anders, welk ondernemerstype ben jij?

Lees meer
Stoppen met studeren

Stoppen met studeren

Twijfel je over stoppen met studeren? Verkeerde studie gekozen? Is het gewoon niet wat bij je past? Je bent niet de enige. Lees over je mogelijkheden.

Lees meer
De NOA in de Gelderlander

De NOA in de Gelderlander

Als ondernemer ben je natuurlijk zelf enthousiast over je idee, het wordt pas echt leuk als dit enthousiasme wordt gedeeld. Lees ons leuke artikel in de Gelderlander.

Lees meer
tussenjaar

tussenjaar

Een tussenjaar neem je niet zomaar, waarschijnlijk heb je hem dik verdiend! Daarom wil je er ook alles uithalen wat er in zit. Kijk snel hoe je dat aanpakt!

Lees meer
Studeren of ondernemen?

Studeren of ondernemen?

Veel jonge mensen dromen van een eigen bedrijf. Sommigen maken die droom al tijdens hun studie waar. Hoe kun je studeren en (leren) ondernemen combineren?

Lees meer
Just In Time Learning

Just In Time Learning

In de logistiek heeft het Just In Time principe zich al lang bewezen. Wij maken ons sterk om meer Just In Time Learning toe te passen. Lees hier waarom.

Lees meer
× Heb je een vraag?