fbpx

De Start­versneller Business coaching

Nuttig programma voor ondernemers

Je bent minder dan 5 jaar ondernemer. Je wilt de levensvatbaarheid van je bedrijf vergroten. Het vliegwiel nog harder aanzwengelen. Je komt uit Gelderland of Overijssel. Bingo! Jij kunt een voucher van € 1.000 krijgen van De Startversneller voor business coaching. Voor deze mooie voucher maakt het niet uit of je een eenmanszaak, VOF, maatschap of BV hebt.
Let op: wij geven geen vouchers weg, dat doet de Startversneller. Wij verzorgen wel business coaching.

subsidie-startversneller
startversneller-subsidie-ondernemers
R

Kom beter uit de startblokken

R

Bijna gratis business coaching

R

Kies de juiste coach

Je hebt je baan opgezegd? Je werkt nog deels voor een baas? Je bent net afgestudeerd? Hoe dan ook, je wilt een duwtje in de rug om de levensvatbaarheid van je bedrijf te vergroten. Maak dus zeker gebruik van De Startversneller.

Vergroot de kans op een succesvolle start

Veel startende ondernemers hebben een geweldig idee. Maar zet dit idee maar eens succesvol in de markt. Met een goede business coach lukt dit beter en sneller. Een goede coach maakt jouw product/dienst concreter, verheldert jouw propositie, vindt nieuwe klanten en vergroot jouw online vindbaarheid. En houdt jou bovendien een opbouwende ondernemersspiegel voor.

Wat is de starversneller?

De Startversneller geeft startende ondernemers een extra duwtje in de rug met een interessant programma. Met de vouchers in dat programma willen de provincies Gelderland en Overijssel de slagingskans van startende ondernemers vergroten. En op die manier natuurlijk ook bijdragen aan de economische groei in beide provincies. De Startversneller is een onderdeel van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland en Overijssel. De afgelopen jaren hebben veel ondernemers gebruikgemaakt van het programma.

Oost-nl-ondernemerssubsidies

“Na onze management buy-out moesten we vol aan de bak met het vinden van nieuwe markten. De Nederlandse Ondernemers Academie wist feilloos onze pijnpunten én onze kracht te benoemen. En ons te introduceren bij de nieuwe doelgroep.”

Vincent en Pedro

Hoe werkt de startversneller?

De Startversneller werkt eenvoudig. Dit zijn de 6 stappen die je doorloopt.

 1. Aanmelden: je meldt je aan op de site van De Startversneller. Binnen 5 werkdagen neemt De Startversneller contact met je op
 2. Intakegesprek (telefonisch): over jouw ambities en de kansen voor jouw onderneming
 3. Ondernemers E-Scan: deze korte online vragenlijst geeft een beeld van jouw ondernemersvaardigheden
 4. Kies business coach: hij/zij moet ‘gecertificeerd’ zijn door De Startversneller, zoals Michiel Wismans van de Nederlandse Ondernemers Academie
 5. Volg het coachtraject: in Gelderland kun je daarna nog een aanvullende scholingsvoucher krijgen voor een training of cursus
 6. Afronden: je vult nogmaals de E-Scan in om de resultaten van de coaching te zien

Na het traject dien je de factuur van de business coach in en betaalt De Startversneller 80% van die factuur terug.

De Startversneller coachingsvoucher | Gelderland en Overijssel

Met deze voucher kun je in zowel Gelderland als Overijssel dus een business coach inhuren, zoals Michiel Wismans van De Nederlandse Ondernemers Academie. Deze ervaren business coach helpt jou om beter uit de startblokken te komen. Je krijgt maximaal 10 uur business coaching, waarvan dus 80% wordt betaald door De Startversneller.

De Sartversneller scholingsvoucher | alleen Gelderland

Kom je uit Gelderland, dan kun je – na jouw business coaching – ook nog een scholingsvoucher krijgen van maximaal €1.000 voor een inhoudelijke opleiding of training die voor jouw onderneming belangrijk is. Deze voucher kun je breed inzetten, zolang het jouw onderneming maar verder brengt. Denk aan een cursus online marketing, financiën/boekhouden, pitchen/presenteren, sales, story telling of website-bouwen. De Nederlandse Ondernemers Academie verzorgt een aantal van deze trainingen in de vorm van maatwerk.

groeien-als-ondernemer

Voor wie is dit ondernemersprogramma?

Voor alle ondernemers in Gelderland en Overijssel die minder dan 5 jaar staan ingeschreven bij de KvK, tenminste ca. 50% in hun eigen bedrijf werken en een stap voorwaarts willen zetten (zie ook kopje verschillen Gelderland – Overijssel hieronder). Is De Startversneller echt zo ruim en coulant? Nou best wel. Zo goed als iedere starter komt in aanmerking voor dit mooie programma. De branche waarin je werkt maakt niet uit. En ook de rechtsvorm is niet relevant: Freelancer/ZZP, VOF, Maatschap, Coöperatie of BV, het kan allemaal. Het spreekt voor zich dat je geen voucher krijgt als je al hebt meegedaan aan IkStartSmart of MoveToSocial of al eerder een startersvoucher hebt gekregen.

Ook als duo/trio maak je gebruik van de Startversneller

Goed te weten: als jullie met 2 of 3 personen zijn gestart, dan kunnen jullie allemaal meedoen aan het programma en een voucher aanvragen. De voucher is namelijk niet aan een onderneming verbonden, maar aan een persoon. Bij de Nederlandse Ondernemers Academie hebben we al meerder duo’s voorzien van een waardevol coachingstraject.

=

Minder dan 5 jaar ingeschreven als ondernemer

=

Gevestigd in Gelderland of Overijssel

=

Je wilt een stap vooruit zetten met je bedrijf

  Verschillen tussen de Startversneller Overijssel en de Starversneller Gelderland.

  Gelderland en Overijssel zetten De Startversneller in om het ondernemerschap in hun provincie te versterken. En de levensvatbaarheid van startende ondernemingen te verhogen. De voucher voor business coaching is in beide provincies bijna gelijk. Maar er zijn 3 verschillen:

  1. In Overijssel word je tijdens het coachingstraject uitgenodigd voor 4 intervisiebijeenkomsten
  2. In Overijssel is het handig om de ambitie te hebben om in de toekomst te groeien in personeel of een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke uitdaging
  3. In Overijssel is er wel een voucher voor business coaching, maar geen voucher voor een aanvullende cursus of training. In Gelderland kun je beide vouchers krijgen.
  Startversneller Gelderland

  Voorwaarden

  • Je staat niet langer dan 5 jaar (4 jaar en 364 dagen) ingeschreven bij de KvK
  • De standplaats van je onderneming is Gelderland
  • Je wilt met tijd en geld investeren in je bedrijf
  • Je hebt niet eerder deelgenomen aan het startersprogramma IkStartSmart en MoveToSocial

  1. Aanmelden
  Je meldt je aan via de aanmeldknop op de site van De Startversneller. Binnen 5 werkdagen neemt De Startversneller contact met je.

  2. Intakegesprek
  Tijdens het intakegesprek met de Startversneller wordt o.a. gesproken over:

  • Jouw ambities
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is
  • De ondernemersscan
  • Jouw ondernemersplan
  • Naar welke coach en opleiding jouw voorkeur uit gaat

  3. Ondernemers E-Scan
  Je vult deze korte online vragenlijst in. Met de uitslag van de scan krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden

  4. Aanvragen van de coachings- en opleidingsvouchers
  Na het het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen. Daarna krijg je een email met verdere uitleg. Voor beide vouchers geldt dat je 80% van de kosten vergoed krijgt met een minimum van € 500,- en een maximum van €1.000,- per voucher. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach en het training/opleidingsinstituut. Je betaalt rechtstreeks aan deze partijen en ontvangt de vergoeding van De Startversneller na afronding van het coachtraject.

  5. Coaching & Opleiding
  Je volgt het coachtraject of de training/opleiding volgens jouw aanvraag. Als je niet direct met het opleidingstraject wilt starten, is het mogelijk om dit later in te dienen.

  6. Afronding
  Als je klaar bent met de coaching dan sluit je het programma af door de ondernemersscan nogmaals te maken. Je ziet dan wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de coaching.

  Vervolgens dien je de facturen van de business coach of opleiding in en geef je aan hoe het traject is verlopen. Daarna ontvang je de vergoeding De Startversneller.

  Startversneller Overijssel

  Let op: Ondernemers in de provincie Overijsel kunnen alleen een voucher aanvragen voor coaching, niet voor opleiding

  Voorwaarden

  • Je staat niet langer dan 5 jaar (4 jaar en 364 dagen) ingeschreven bij de KvK
  • De standplaats van je onderneming is Overijssel
  • Je wilt met tijd en geld investeren in je bedrijf
  • Je hebt niet eerder deelgenomen aan het startersprogramma IkStartSmart, MoveToSocial of een andere startersvouchers ontvangen van de provincie Overijssel.
  • Je wilt groeien en hebt ook de ambitie om ‘straks’ medewerkers in dienst te nemen of je draagt bij aan de maatschappelijke uitdagingen 

  1. Aanmelden
  Je meldt je aan via de aanmeldknop op de site van De Startversneller. Binnen 5 werkdagen neemt De Startversneller contact met je.

  2. Intakegesprek
  Tijdens het intakegesprek met De Startversneller wordt o.a gesproken over:

  • Jouw ambities
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is
  • De ondernemersscan
  • Jouw ondernemersplan
  • Naar welke coach en opleiding jouw voorkeur uit gaat

  3. Ondernemers E-Scan
  Je vult deze korte online vragenlijst in. Met de uitslag van de scan krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden

  4. Aanvragen van de coachingsvouchers
  Na het het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen. Daarna krijg je een email met verdere uitleg. Voor de voucher geldt dat je 80% van de kosten vergoed krijgt met een minimum van € 500,- en een maximum van €1.000,-. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach. Je betaalt rechtstreeks aan de business coach en ontvangt de vergoeding van de provincie Overijssel waar De Startversneller jouw aanvraag indient. Na afronding van het coachtraject ontvang je dus van de provincie jouw vergoeding.

  5. Coaching & intervisie
  Je volgt het coachtraject volgens jouw aanvraag. Daarnaast word je uitgenodigd voor de intervisie bijeenkomsten via het ondernemersloket uit jouw regio. Deze kan je ook vinden op de website van de Startversneller, zie partners.

  6. Afronding
  Als je klaar bent met de coaching dan sluit je het programma af door de ondernemersscan nogmaals te maken. Je ziet dan wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de coaching.

  Vervolgens dien je de facturen van de business coach in en geef je aan hoe het traject is verlopen. Daarna ontvang je vanuit de provincie Overijssel de vergoeding van De Startversneller.

  “Ik zat een beetje te klungelen met mijn webshop en de toegang tot Bol.com. Michiel en Imre brachten de juiste focus aan qua producten en online conversie. Ook brachten ze mij in contact met een Bol.com specialist. Ik draai nu een respectabel maandsalaris.”

  Pien

   Kies je eigen Business Coach

   De Startversneller stelt strenge eisen aan de business coach. Ze moeten door de wol geverfd zijn, een coachingsdiploma hebben of zelf een ervaren ondernemer zijn. De Startversneller heeft ruim 50 business coaches aangesteld, waaruit je kunt kiezen. In uitzonderlijke situaties kun je een eigen coach voordragen, die nog niet door De Startversneller is geaccordeerd. Maar hier gelden dus strenge criteria voor. Gelukkig voor jou: de Nederlandse Ondernemers Academie is door De Startversneller gecertificeerd. Voor zowel business coaching als aanvullende scholing voor bijvoorbeeld een training (online) marketing, Google Ads of presentatietechnieken.

    Voor welke vraagstukken kan je de voucher gebruiken?

    Dat zijn er te veel om hier allemaal op te sommen. Maar grofweg gaat het om de kansen voor jezelf als ondernemer of jouw onderneming te vergroten. Je kunt de voucher dus inzetten voor ondernemersskils als meer focus, zelfvertrouwen, salespower en leiderschap. En voor specifieke vragen voor je onderneming zoals markt, doelgroep, financiën, leveranciers, online vindbaarheid, uurtarief etc. Wij krijgen veel vragen als: 

    t

    Hoe kom ik aan meer klanten?

    t

    Hoe presenteer ik mezelf meer als autoriteit?

    t

    Hoe bereik ik een nieuwe doelgroep?

    t

    Hoe verhoog ik mijn uurtarief?

    t

    Hoe haal ik meer uit mijn netwerk? 

    vragen-business-coaching

     Waarom zijn wij gecertificeerd business coach bij De Startversneller?

     Een goede coach kijkt zorgvuldig naar wat jouw onderneming en jijzelf nodig hebben om een stap verder te komen. Hij stelt vragen waar je misschien nog niet over hebt nagedacht, benoemt valkuilen en staat klaar als sparringpartner. Maar bovenal laat hij kansen zien. Kansen waarmee jouw bedrijf beter uit de startblokken komt. En dat is precies wat wij doen. Iedere onderneming is anders en iedere ondernemer is anders. Daarom is onze business coaching altijd maatwerk.

      De Startversneller business coaching van De Nederlandse Ondernemers Academie

      Michiel Wismans van de Nederlandse Ondernemers Academie is gecertificeerd business coach bij De Startversneller. Bij iedere coachingstraject schuift ook co-founder Imre de Groot aan. Je krijgt dus 2 coaches voor de prijs van 1. Tezamen hebben we meer dan 25 jaar ondernemerservaring. In onze trajecten zetten we waar nodig ook ons eigen netwerk in.

      De gelopen jaren hebben we tientallen starters succesvol ondersteund. Op tal van gebieden en in tal van branches. Van kapperszaken, freelance-consultants en cybersecurity-bureaus tot horeca, fashion en kinderopvangstichtingen. Om maar eens wat te noemen.

      Hoewel we ‘breed coachen’ ligt onze kracht op:

      • Het uitbouwen van jouw product/dienst + pakkende propositie.
      • Het vinden van nieuwe klanten + doelgroep en (niche)markten
      • Het vergroten van jouw online vindbaarheid + Google en socials
      • Het verhogen van jouw uurtarief + Autoriteit tonen
      • Het optimaal benutten van jouw passie, talent en kracht + Focus

       GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

       Resultaat van De Startversneller | Stevig fundament om door te groeien

       Al na één gesprek ervaar je de kracht van onze coaching. Je voelt een ondernemersboost. Je krijgt nieuwe ideeën. Je ziet nieuwe kansen voor jezelf en je onderneming. Je krijgt meer focus. Je hebt meer lef om je netwerk uit te breiden.

       Praktische informatie over onze ondersteuning bij De Startversneller

       • €1.250 waarvan De Startversneller €1.000 vergoedt, excl BTW
       • 4 à 5  sessies van 2 uur + aanvullende ondersteuning
       • Kort en krachtige doorlooptijd van 2 à 3 maanden
       • Onbeperkte gratis toegang tot onze online omgeving met 100 tips & trics (t.w.v. €125)
       • Ondersteuning bij jouw aanvraag bij De Startversneller

       Met De Startversneller is jouw business coaching bijna gratis

       Met De Startversneller kun je dus bijna gratis ondernemerscoaching krijgen. De Startversneller betaalt 80% van de kosten tot max €1.000. Zo kost die 10 uur coaching jou geen €1.250 maar slechts de eigen bijdrage van 20% = €250, excl btw. Gelderse ondernemers kunnen na hun coaching ook nog gebruikmaken van de scholingsvoucher van De Startversneller tot max €1.000.

       “Na jaren als remedial teachers in het onderwijs, wilden we onze eigen coachingspraktijk voor kinderen en ouders die een duwtje kunnen gebruiken. De eerste klanten hadden we best snel, maar toen stagneerde het een beetje. Met hulp van de Nederlandse Ondernemers Academie zijn we ons meer gaan richten op scholen i.p.v particulieren. Was een belangrijke verandering in mind-set.” 

       Ishma en Frederique

       × Heb je een vraag?