fbpx

ons toffe 

programma

Geen theorie en geen lange monologen, maar inspirerende verhalen en zelf aan de slag met je eigen idee. Afwisselend, leerzaam en samen met andere enthousiaste jongens en meiden die willen doen en zichzelf als ondernemer willen ontdekken. En met veel fun!

4 MAANDEN LETTERLIJK EN FIGUURLIJK OP PAd

Net als jij geloven we dat het beter is om iets te leren omdat je het leuk vindt, dan dat je iets leert omdat het moet. Dit programma volg je dus voor jezelf en niet voor iemand anders. Vier maanden is te kort om je alles over het ondernemerschap te leren, maar lang genoeg om je te laten ervaren wat ondernemen inhoudt en wat jij denkt nodig te hebben voor het waarmaken van je droom.In 4 inspirerende maanden komt er van alles op je pad. kijk zelf!

Jouw boost in vogelvlucht

Je werkt in rap tempo aan je eigen product en ondernemersvaardigheden. Op 8 verschillende gebieden. Ieder gebied noemen wij een DOEN. Tijdens iedere DOEN ga je aan de slag met een specifiek onderwerp, zoals een product ontwikkelen of een website bouwen. Door alle DOENs heen inspireren en motiveren we jou met tips & tricks voor jezelf en het uitwerken van je eigen idee. Ook kom je letterlijk in beweging met zeilen  oudoor en martial arts, moeilijk woord voor vechtsporten.

wat is je droom?
maak je eigen product of dienst!

Durf te dromen! Hoe groter, hoe beter. Je dromen zijn van jou en daarin is alles mogelijk. Een droom zonder plan blijft altijd een droom. De oplossing? Maak je idee concreet! Mensen onderschatten wat ze in een korte tijd kunnen doen om ‘straks’ te bereiken. Daarom beginnen we bij waar jij over 5 jaar wilt zijn, een grote droom! Vervolgens kijken we waar je over 3 jaar staat om dat te bereiken. Wat je over 1 jaar moet kunnen. En waar je de komende maanden aan wilt bouwen.  Zo werken we in no-time razendsnel toe naar punten waar je vandaag al mee aan de gang kan gaan. Nog geen grote droom? Geen probleem, die gaan we samen ontdekken.

Jouw inspirator: Valerie van Zuijlen

.

 

Doen 1

\

wat is je droom?

\

maak van grote doelen concrete stappen

\

Wat heb je nodig? en hoe krijg je dat?

\

wat is voor jou belangrijk?

\

welke stap kan jij vandaag nemen op weg naar je doel?

reistijd 1 week

Doen 2

Productontwikkeling

jouw eigen product

Misschien heb je al een idee voor je eigen product of dienst. En anders gaan we die samen vinden. In ieder geval ontdekken we wat productontwikkeling inhoudt. Hoe loopt het proces van idee naar product/dienst? Waarom is marktonderzoek zo belangrijk? In deze DOEN ontdek je dat het wel degelijk kan: je eigen product in de markt zetten.

Jouw inspirator: Max Verschuur

\

Wat wil jij in de markt zetten?

\

Waar zit de doelgroep op te wachten?

\

Wat zijn de do's & don'ts?

\

Welk probleem lost jouw product op?

\

Aan de slag

reistijd 2 weken

je Doelgroep

Wie wil er met Virgin de ruimte in? Aan wie verkoopt Zalando het meest? Waarom heeft Google Glass het niet gehaald? Allemaal vragen die over de doelgroep gaan. Je kunt producten bedenken tot je een ons weegt, maar er moet wel een groep mensen zijn, die ze wil kopen. Wie zijn die mensen? Hoe baken je de doelgroep af? Je gaat het zelf uitwerken in deze DOEN.

Jouw inspirator: Sanne de Bruin

Doen 3

\

Waarom wil je in doelgroepen denken?

\

Wie is jouw doelgroep?

\

Hoe ziet de doelgroep jou?

\

Zakelijke of consumentenmarkt?

\

Wat is een customer journey?

reistijd 1 week

outdoor

Leiderschap is een belangrijk voorwaarde voor succesvol ondernemerschap. Daarom besteden we daar best veel aandacht aan. Zo gaan we tijdens het programma op outdoor training. In de buitenlicht ontdek je waarom je anderen moet respecteren en hoe je vertrouwen kunt winnen. Bij het kampvuur praten we hier verder over, samen met Mark Jacobs.

Word je al enthousiast?

Bouw je eigen

website

Er zijn miljoenen websites en webshops. De een is nog gelikter dan de ander? Maar welke sites zijn effectief en waarom? In deze DOEN bouw je je eigen website? Geen lange theorie, maar gewoon aan de slag. Je gaat zien wat er allemaal mogelijk is. Onder deskundige begeleiding mag je helemaal los. De rest van het programma blijf je aan je eigen site werken.

Jouw inspirator: Kilian Valkhof

Doen 4

\

Wat is een goede website?

\

Je gaat zelf bouwen

\

Website of webshop?

\

Wat zijn goede keywords?

\

Hoe haal je meer uit Google?

reistijd 2 weken

+ alle andere weken

doen 5

(online) marketing

Zoek geen klanten voor je product, maar zoek producten voor klanten. Dat is een fundamentele denkwijze als je een succesvol bedrijf wil starten. Een succesvolle onderneming begint met marketing. Je signaleert een behoefte en bouwt aan een product dat aansluit op deze behoefte. Je durft te kiezen voor een specifieke doelgroep, leeft je in en communiceert met deze doelgroep in de taal die de mensen uit de doelgroep aanspreekt.

Mensen zijn vandaag de dag 24/7 online. Logisch dat jouw marketing  zich in deze tijd ook grotendeels online afspeelt. Je leert denken als een online marketeer. Hoe bereik je de juiste mensen en zorg je dat ze jouw product willen hebben.

In deze module word je geïnspireerd door Tom Dekker

\

Waar zit je doelgroep?

\

Hoe ben je online vindbaar?

\

Welke socials zet je in?

\

Welke online middelen zijn er?

\

Hoe werkt adverteren op de socials?

reistijd 2 weken

twijfel je nog?

Let’s talk money

Financiële experts zeggen: geld is opgeslagen energie die je kan gebruiken om dingen mee te doen. Onze praktische vertaling daarvan: om geld goed te gebruiken is het handig dat je weet hoe geld werkt. Hierdoor verandert geld uitgeven in geld investeren. En weet je hoe je geld optimaal kan benutten voor het verwezenlijken van je droom.

Jouw inspirator: Sylvain Engelen

doen 6

\

hoe werkt geld in een bedrijf?

\

Waarom een financieel plan?

\

hoe kom je eigenlijk aan geld?

\

Wat is gezonde financiële bedrijfsvoering?

\

Hoe laat je geld voor je werken?

reistijd 1 week

Doen 7

netwerken

Alleen ga je harder, samen kom je verder! Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten, sterke en minder sterke kanten. Als je je hier bewust van bent, herken je andermans kwaliteiten sneller en kun je die makkelijker combineren met je eigen talenten. Maar hoe kom je met de juiste mensen in contact en hoe zorg je dat ze met jou willen samenwerken? Netwerken kan spannend zijn, maar je kunt het leren. Sterker, je gaat het nog leuk vinden ook!

Jouw inspirator: Rob van Brussel

\

Wat is netwerken?

\

Gewoon doen!

\

Hoe haal je alles uit Linkedin?

\

Hoe vind je (financiële) partners?

\

Met wie wil jij contacten?

reistijd 1 week

leiderschap
pak het roer!

Leiderschap is meer dan anderen vertellen wat ze moeten doen. Een echte leider is een voorbeeld, weet zelf wat hij wilt en inspireert anderen om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken. Leiderschap begint met het (her)kennen van jezelf, dromen, kernwaarden en doelen. Iemand die leeft volgens zijn eigen kernwaarden inspireert anderen dat ook te doen.

Jouw inspirator: Richard Bross

 

doen 8

\

Wat zijn jouw kernwaarden?

\

Hoe ziet een team eruit?

\

Hoe maak je anderen enthousiast?

\

Wat is leiderschap eigenlijk?

\

Waar wil jij nog aan werken?

reistijd 2 weken

Zeilen

Tijdens het programma staan we ook een paar dagen met onze kop in de wind. Op een zeilboot dus. Zeilen is optimale vrijheid, maar ook je tocht plannen, samenwerken, en nadenken wat je doet. Alles uit ons programma komt samen op een boot. Waar we van wal gaan, is nog een verrassing, maar altijd op een plek waar het goed toeven is. Onze 4 maanden zijn all-inclusive, dus de zeiltocht zit in de prijs.

het goede gesprek

We snappen dat jouw ouders af en toe willen weten waar je mee bezig bent. Misschien hebben zij ook nog wel wat wensen. Daarom bieden we jullie tijdens het programma Het Goede Gesprek aan. Dit gesprek is facultatief. Dat wil zeggen: hoeft niet, mag wel.

Martial arts

Ondernemen heeft alles te maken met lef en je zeker voelen. De Japanse Samourai krijgers wisten al hoe belangrijk dat was. Het is niet voor niets dat topmanagers vaak Japanse vechtsporten beoefenen. Onze Budo-coach leert je op een leuke manier handelingen beter te controleren. Dit werkt zowel mentaal als fysiek. het geeft rust, je krijgt laserfocus en stapt zelfverzekerder de ondernemerswereld in.

Zo ziet jouw week er uit

Iedere vrijdag komen we vanaf 09.30 uur bij elkaar op onze gave thuisbasis in Arnhem (10 min lopen van Arnhem CS) of in de Fietser in Ede. We blikken dan terug op de DOEN van afgelopen week. Je krijgt volop ruimte om jouw opgedane inzichten te presenteren. Vind je presenteren nog een beetje eng? No worries, dat vindt bijna iedereen. Maar met onze feedback op je presentatie- en pitchtechnieken leer je de kneepjes van het vak.

Rond lunchtijd neemt een van de inspirators je mee in de volgende DOEN. Klap je laptop open en start meteen met de opdracht voor aanstaande week. Denk aan de uitwerking van je idee, het bouwen van jouw eigen site of het ontwikkelen van een social media strategie. Rond 16.00 bruis je van energie en ga je vol inspiratie naar huis.

Eenmaal thuis ga je zelfstandig aan de slag met de opdracht. Kom je er even niet uit? Geen probleem, we staan voor je klaar. Je bent 20 à 24 uur per week met het programma bezig. Er is dus voldoende tijd om vakken te vullen bij AH, in een Picnic-autootje boodschappen af te leveren of met je Just Eat-rugzak pizza’s te bezorgen. Ofwel: tijd genoeg voor een bijbaantje.

regelmatige huddle

De Nederlandse Ondernemers Academie doe je niet alleen. Je zit (soms letterlijk) in hetzelfde schuitje als je groepsgenoten. Dus ook de dagen die je thuis aan je opdrachten werkt, sta je er niet alleen voor. Misschien spreek je samen af in een leuk koffietentje om meters te maken of ga je ’s avonds wat drinken en bijpraten over het avontuur waar je middenin zit. Daarnaast heb je meerdere keren per week een huddle met iemand van ons. In een kort telefoongesprek zeg je wat goed gaat, wat je gaat doen en waar je vastloopt. Ondernemen doe je niet alleen!

COMPLEET PROGRAMMA 4 MAANDEN, all inclusive € 3.900

Laten we  beginnen!

Misschien een beetje spannend? Tja, dat hoort erbij als ondernemer. Aan jou de keus. Wij beloven in ieder geval dat je 4 gave maanden tegemoet gaat. Dit is de start van de rest van je leven!

× Heb je een vraag?