fbpx

Uw kind wil

echt wel

De kans is groot dat u zich de afgelopen jaren of maanden zorgen heeft gemaakt over de toekomst van uw kind. U zag dat het schoolsysteem (nog) niet paste bij uw zoon of dochter. Of liever gezegd, dat uw kind tot nu toe niet tot zijn of haar recht kwam in het reguliere onderwijs. Uw kind werd daar niet gewaardeerd voor zijn of haar ideeën, talenten en lef om het eigen pad te kiezen. Gelukkig heeft uw kind wel het eindexamen gehaald.

U weet dat uw kind slim genoeg is, maar dat hij of zij zich niet wil volstoppen met theoretische kennis, waarvan het voor hem of haar onduidelijk is welk doel het dient. Misschien herkent u zichzelf wel in uw kind. Tegelijkertijd was het misschien frustrerend voor u om te zien dat uw zoon of dochter weinig tot niets deed op school en vooral achter ‘al die schermpjes’ hing in plaats van huiswerk maken.

 

Wij denken dat er een groep jongeren is, die op een andere manier wil en kan leren. Wat deze groep nodig heeft, is inspiratie. Met goede inspirators zien en ervaren zij dat juist de eigenschappen die ze ongeschikt maken voor het reguliere schoolsysteem, unieke kwaliteiten zijn waarmee ze kunnen uitblinken in het verdere leven. Onze inspirators helpen uw zoon of dochter op weg naar een doel dat bij veel studies niet aan bod komt: ondernemen. Wij gaan aan de slag met dat ondernemerschap op een wijze die bij uw kind past. Wij boren nieuwe talenten aan en geven motivatie en zelfvertrouwen om zaken aan te pakken. De een doet dat door het starten van een eigen bedrijf de ander vindt toch zijn weg in een vervolgstudie. 

Familiebedrijf

Misschien uw Familiebedrijf overnemen?

De Nederlandse Ondernemers Academie is gericht op Learning along te way. Uw zoon of dochter gaat doen, gaat ondernemen in de brede zin van het woord. Hij gaat ontdekken wat zijn of haar doel is om voor te werken. Uw kind gaat geen lange theoretische verhalen horen, want kennis is overal vindbaar. Wel gaan we hem of haar nieuwsgierig maken naar ondernemerschap en de vaardigheden aanspreken die daarvoor nodig zijn.

Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn eigen idee. Dat kan uw eigen bedrijf zijn of iets totaal anders. In ieder geval een idee dat we stap voor stap uitbouwen tot een concreet product/dienst. Along the way ervaart uw zoon of dochter vanzelf waar hij of zij nog tekortschiet en waar valkuilen zitten. Maar bovenal leert uw kind dat je fouten mag maken. Vallen, opstaan en met meer bagage doorgaan. Misschien leidt dit uiteindelijk tot het overnemen van uw familiebedrijf, het starten van een eigen onderneming of toch een vervolgstudie, wie zal het zeggen. 

Inclusief ‘het goede gesprek’ (ouder-kind)

“k ben heel blij dat mijn zoon eindelijk weer enthousiast is om te leren.”

“Superleuk programma voor jongeren die nadenken over een eigen bedrijf. Ondertussen leren ze wat hun talenten zijn.”

“Mijn kind heeft heel erg zijn erg persoonlijkheid kunnen ontdekken en is in 4 maanden tijd een stuk volwassener geworden.”

“Na al die jaren worstelen op de HAVO, zie ik nu een dochter die nieuwsgierig is naar meer.”

EN DE KOSTEN?

We geven toe, deelname aan de ondernemersacademie vergt een behoorlijk investering. We willen enthousiasme aanwakkeren en doen daarom geen concessies aan de middelen die we daarvoor inzetten. Alleen met de beste inspirators en tofste ervaringen kunnen we dit doel bereiken.

Natuurlijk kan je als ouder achteloos je portemonnee trekken, maar dat adviseren wij niet. Bij ondernemen gaat het om zelf doen, in jezelf investeren en ergens vol voor gaan. Als je als deelnemer zelf meebetaalt, betekent dat dat je je echt committeert. Daar begint het succes!

× Heb je een vraag?