fbpx

Onder­nemers­­­­­module voor MBO en HBO

Een waardevolle aanvulling op uw opleiding

Nog niet zo lang geleden werden studenten opgeleid om hun kennis later in loondienst toe te passen. Maar het afgelopen decennium is de kans steeds groter geworden dat ze snel na hun studie als zelfstandige aan de slag gaan. En gaan ze toch voor een baas werken, dan is ‘ondernemerschap’ in toenemende mate een belangrijke competentie. Niet zo gek dus dat leren ondernemen en ondernemersvaardigheden in veel studies aandacht krijgt.

Veel opleidingen zoeken nog wel naar een goede praktische invulling van het stukje ondernemerschap in het curriculum. Dat stukje dat net even meer inspireert, motiveert en creëert. Hiervoor heeft de Nederlandse Ondernemers Academie een module ontwikkeld, die wij binnen uw opleiding kunnen verzorgen. Gegeven door ervaren ondernemers met een directe verbinding naar de ‘echte’ praktijk.

ondernemersprogramma-voor-hogescholen
R

Door echte ondernemers

R

Persoonlijke ontwikkeling

R

Praktische skills

onze gouden combi: eigen bedrijfje starten en persoonlijke ontwikkeling

Ondernemen gaat om learning-by-doing, passie, motivatie, jezelf tegenkomen en talentontwikkeling. Nergens is je eigen functioneren zo zichtbaar verbonden aan succes, waardering en eigenwaarde als in het ondernemerschap. Daarom hebben we in ons programma naast inhoud ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van leren ondernemen van echte ondernemers en jezelf ontwikkelen met ondersteuning van gespecialiseerde coaches maakt ons programma interessant voor het MBO en HBO. In de korte activerende module creëren we het momentum om net dat stapje verder te komen. Studenten geven onze programma’s een hoog rapportcijfer.

toffe ondernemers­reis

In ons programma nemen we studenten mee op een mooie ondernemersreis. Op basis van hun talent, passie en ambities bedenkt iedere student of groep studenten een business idee. Vervolgens maken ze dit idee concreter en zo levensvatbaar mogelijk. Misschien gaan ze er tijdens of na hun studie wel mee verder. Een geweldige leerervaring voor nu en om straks het verschil te maken. Wij gebruiken geen leerboeken, maar inspiratie en kennis van ervaren ondernemers. Om even helemaal ‘los’ te komen, volgen studenten ons programma idealiter op een locatie buiten school. 

Om misverstanden te voorkomen: tijdens ons programma schrijven studenten geen vuistdik businessplan en vullen ze geen fictief business model canvas template in. Ze gaan direct aan de slag met hun business idee. Along the way krijgen ze antwoorden op veel vragen, die ze meteen verwerken in een product/dienst, klantprofiel, website, social media account etc. Nee, geen boek over het starten van een onderneming, maar stap voor stap een echte url, echte klant en echt netwerk. Kortom: we concretiseren the lessons learned van de opleiding.

Aanvullend op opleiding

Iedere student of groep studenten bedenkt dus een business idee. Kan iedereen dat? Jazeker, daar hebben we slimme werkvormen voor. Aan de hand van dat idee komen onderwerpen als de markt, doelgroep, website, Google ads, social media en geld aan bod. Daarnaast gebruiken we de start van het eigen bedrijfje ook voor een flink stuk persoonlijke ontwikkeling. Waar ben je goed in? Wat motiveert je? Waar zit je belemmering? Wat doet jouw houding met anderen? Welke valkuilen wil je overwinnen? Hoe werk je goed samen? Etc.

Ons inspirerende en interactieve ondernemersprogramma brengt studenten verder. Kennis die ze tijdens hun opleiding opdoen, passen ze tijdens ons programma toe in de praktijk. Daarnaast slijpen we een aantal belangrijke vaardigheden fijn door persoonlijke coaching.

De feestelijke eindpitch en online leeromgeving met 60 uur aan tips & trics zijn extra motivators.

ONDER­NEMERS­PROGRAMMA WAARMEE STUDENTEN VERDER KOMEN

Na onze bijeenkomsten en intensieve ondersteuning zijn studenten nog meer Ready to Go voor het werkende leven

Ons ondernemersprogramma is ontwikkeld door ervaren ondernemers die de school nog beter willen laten aansluiten bij ondernemend Nederland

Ondernemerschap is universeel maar branches kunnen verschillen. Ons programma kunnen we eenvoudig aanpassen op uw specifieke opleiding

kick-ass-module-MBO-HBO

KICK some ASS

Onze ondernemersboost in 6 bullets

A

Leerzame bijeenkomsten & Fun

A

Persoonlijke ontwikkeling

A

Inspiratie van ervaren ondernemers

A

Jouw (online) basis

A

Ontdek je kracht en valkuilen

A

Superleuk onderdeel van module Ondernemen of vergelijkbaar

ondernemers-diamanten

Je moet een diamant slijpen om zijn helderheid te zien

In veel studenten schuilt een ondernemer. Hun ideeën en drive kunnen best wel eens grote of kleine diamanten zijn. Maar die diamanten moeten nog wel verder geslepen worden. En dat is precies wat studenten tijdens ons ondernemersprogramma doen. Onze bijeenkomsten inspireren, motiveren en creëren. De online leeromgeving helpt verder met to-the-point achtergrondinformatie en effectieve opdrachten waarmee studenten hun business idee en zichzelf een boost geven. En als het even tegenzit (ja, ondernemen gaat met vallen en opstaan) staan we klaar met 1-op-1-coaching.  

voor wie?

MBO- en HBO-studenten in een commerciële studie in de breedste zin van het woord: Toerisme, Bedrijfskunde, Logistiek, Horeca , Conservatorium & Kunstacademie (jazeker), Commerciële Economie, Bakkersopleiding , Retailmanagement, Grafische Vormgeving en Ergotherapie. En alles daartussen. Waar kun je tegenwoordig geen ondernemerskills bij gebruiken? Studenten kunnen individueel of als groep aan de slag. De branche maakt niet uit. Het gaat om: 

A

De start van je allereerste bedrijf

A

Een leerzame ondernemersreis

A

Groeien als mens

A

Megaveel inspiratie

wat gaan we doen?

Dag 1

jouw business idee

A

Bedenk een concreet business idee

A

Scherp je idee verder aan

A

Jouw idee in de markt

Dag 2 

doelgroep en branding

A

Leer je doelgroep beter kennen

A

Visualiseer je ideale klant

A

Jouw gave bedrijfsnaam | Coole logo | URL's

dag 3 

website en  zichtbaarheid

A

Jouw geweldige website

A

Social media | Boilerplate

A

Maak nader kennis met Google (SEO/SEA)

Dag 4 

onder­nemers­skills & Leiderschap

A

Ontdek meer over jezelf als ondernemer | Jouw kracht en valkuilen

A

Jouw leiderschap

A

Jouw eigen milestones

dag 5 

Geld & Pitchen

A

Slim omgaan met financiën

A

Netwerken

A

Wat verkoop je eigenlijk? | Pitchtraining & presentatietechniek

Countdown | pitch-event

Ons programma heeft geen eindtoets. Maar studenten voelen meer dan ooit een countdown. We sluiten namelijk af met een ludiek pitch-event. Tijdens dat event presenteert iedereen zijn eigen business idee. Een soort Dragons den, waar we studenten uiteraard goed op voorbereiden met een heuse pitchtraining. Doodeng, leerzaam en vol fun. Misschien wel het hoogtepunt van hun studiejaar.

praktisch

bijeenkomsten

  • 5 dagen + feestelijke pitch-event

tijd /plaats

  • Tijd en dag o.b.v. wensen opleiding 
  • Idealiter buiten school

Opbrengst

  • Een ondernemersboost
  • Concretisering van lessons learned

Wie

  • MBO- en HBO-studenten
  • Alleen of in duo’s/trio’s

Groepsgrootte

  • Max. 20 ivm persoonlijke begeleiding

Kosten

  • In overleg | minder inzet nodig van docent | innovatiebudget

All-inclusive

  • Feestelijke eindpitch en online leeromgeving zijn inclusief

Goed te weten: De Nederlandse Ondernemers Academie is bussiness coach bij De Startversneller, een subsidieregeling voor startende ondernemers in Gelderland en Overijssel. Daarnaast hebben we een succesvol ondernemersprogramma voor tussenjaarders en zijn we freelance-docent op de HAN. We geven ook graag gastlessen/inspiratiesessies op scholen. 

enthousiast?

Net als u genieten we er elke dag van om nieuwe generaties te inspireren. Het is onze missie is om zoveel mogelijk jongeren in Nederland te laten ervaren hoe mooi het ondernemerschap kan zijn. We komen daarom graag met u in contact om samen te kijken wat we voor uw studenten kunnen betekenen. Neem dus gerust contact met ons op. Geen vraag is te gek 🙂 #durftevragen

steve-jobs

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.”

handtekening-steve-jobs
× Heb je een vraag?