fbpx

10 business ideeën voor jongeren

+1 bonus idee

Ideeën om morgen je eigen bedrijf te starten

Je wil je eigen bedrijf beginnen. De volgende stap is een goed business idee. Een bedrijfsidee waarmee je met niet al te veel investering al meteen geld kunt verdienen. Misschien heb je na je MBO-diploma al behoorlijk wat skills die je kunt verkopen. Of wil je het ondernemerschap in je tussenjaar na je HAVO-eindexamen ontdekken. Of ben je gestopt met je studie, omdat je nu al weet dat je voor jezelf wilt beginnen. Allemaal goede redenen om ondernemer te worden.

10-business-ideeen-voor-jongeren

VOORDAT JE ONZE 10 + 1 BUSINESS IDEEËN LEEST, EERST 3 TIPS

 • Een goed idee moet natuurlijk een beetje bij je passen. De een vindt milieu superbelangrijk. De ander gaat helemaal los op vegan. En weer een ander is gek van zeilboten of games. Dus ga vooral aan de slag met wat jij zelf cool vindt.
 • De meeste jongeren hebben niet veel geld om te investeren. Begin dus klein met iets wat je over een tijdje groter kunt maken.
 • Je hoeft niet meteen iets te bedenken dat nog niet bestaat. Bijna alles bestaat namelijk al. Het gaat erom dat je iets dat bestaat net ff slimmer of makkelijker maakt.

Lees ook zeker onze blogs: Ben ik een ondernemer? en Welke opleiding kies je om ondernemer te worden?

  BUSINESS IDEE 1 – BEGIN EEN BUITEN-BOOTCAMP 

  Ben jij sportief, dan kun je daar een aardige zakcent mee verdienen. Een bootcamp is een soort van sportschool, maar dan buiten. Koop wat gewichten, hoepels en andere gymzaalspullen om buiten te trimmen. In het bos, in een park, op strand, het kan allemaal. Bedenk vervolgens een programma van een uur en nodig andere sportievelingen uit om met je mee te doen.  Uiteraard kun je hier heel makkelijk Facebook en Instagram voor inzetten. Als je dit iedere week twee keer doet met een groepje van 8 mensen die allemaal 10 euro betalen, dan verdien je al snel meer dan de studiebeurs.

  business-idee-buiten-bootcamp

  BUSINESS IDEE 2 – WORD ONLINE MARKETEER

  Bijna iedere organisatie wil zichtbaar zijn op social media. Jouw kapper, (oude) school, sportclub, autogarage en ga zo maar door. Het zal je verbazen hoeveel jonge gasten, zoals jij, ingehuurd worden om daarbij te helpen. De meeste kleine MKB-bedrijven hebben zelf namelijk niet de kennis of de tijd om Twitter, Insta, Facebook en YouTube professioneel te vullen en bij te houden. Dus als jij handig bent op de socials, zet jezelf dan neer als online marketeer.

  • Bedenk een goede bedrijfsnaam: Petrahelptonline.nl of iets dergelijks
  • Maak een catchy website of laat ‘m voor een prikkie maken bij Fivver
  • Zet je bedrijf strak neer op Insta
  • Steek € 100 euro in Google Ads voor jouw regio
  • En nog eens € 100 in kleine oproepjes in het lokale suffertje
  • Bied een maandabonnement aan voor onderhoud en analyse van de socials voor € 150
  • Voilà, je bent up & running

  BUSINESS IDEE 3 – OPEN EEN WEBSHOP

  In een webshop kun je werkelijk alles verkopen. Je eigen schilderijen of sieraden of gadgets die je voor een prikkie bij AliExpress koopt. Natuurlijk moet je dan wel bezoekers naar je webshop halen.

  Dat is niet makkelijk en duurt vaak lang. Maar het goede nieuws is, dat je de spullen uit jouw webshop tegenwoordig ook heel makkelijk via bijvoorbeeld Bol.com kunt verkopen. Je betaalt dan een kleine marge op je verkoop, maar dan ben je natuurlijk wel veel beter vindbaar. Op deze pagina lees je hoe je in een paar stappen partner van Bol.com wordt.

  ondernemersidee-honden-uitlaat-service

  BUSINESS IDEE 4 – LAAT BUURHONDEN UIT

  Ben je goed met grote en kleine honden en hou je van de buitenlucht? Start je eigen bedrijf met een hondenuitlaatservice voor werkende mensen in jouw wijk of dorp. Grote voordeel hiervan is dat je iedere week opnieuw geld ontvangt. Stel je rekent € 4 per hond per uitlaatbeurt. En je laat vier honden drie keer per week uit, dan verdien je al snel € 50 per week.

  Tip: je kunt het ook iets exclusiever maken door er een trimrondje van te maken. In dat geval laat je de honden niet gewoon uit, maar laat je ze een uur met je mee rennen. Goed voor jou, goed voor de hond en een blije klant, want die rent zelf niet. Uiteraard kun je hiermee het tarief verdubbelen.

  BUSINESS IDEE 5 – GA VLOGGEN OF BLOGGEN

  Reken je niet meteen rijk, maar als je een leuk onderwerp hebt en een goede babbel, kun je op Youtube wel geld verdienen. Bij 1000 abonnees en 4000 uur kijktijd, krijg je al tussen de 1 en 4 euro van Youtube. Hoe meer volgers, hoe interessanter ook adverteerders jou vinden. Zij betalen dan wat geld als jij iets leuks over ze zegt. Als jouw vlogs of blogs over bijvoorbeeld werken in een tussenjaar super goed bekeken worden, dan zou het zomaar kunnen dat bijvoorbeeld Werkstudent.nl je gaat sponsoren. Kijk eens hoe Monica Geuze haar poen verdient op YouTube.

  business-idee-vloggen

  BUSINESS IDEE 6 –  JE EIGEN KLEDINGMERK

  Zoals we al zeiden: bijna alles is al bedacht. Je hoeft dus niet per se iets nieuws te bedenken. Bijvoorbeeld hoodies, die bestaan natuurlijk al lang. Maar de CooperCo Hoodie, die bestaat nog niet. CooperCo is het nieuwe kledingmerk van tussenjaarder Tim. Tim wil zijn hoodies nu stap voor stap in de markt zetten. De naam CooperCo heeft hij zelf bedacht en het logo kostte hem € 15 bij Fiverr. Daar kun je trouwens ook goedkoop een site laten maken, die je vervolgens zelf onderhoudt. Een hoodie bedrukken kost ook bijna niets: € 5 per stuk. Reken maar uit wat je per hoodie verdient als je ze voor € 20 inkoopt en voor € 50 in je webshop zet.

  Kijk ook deze video van Tim, hier geeft hij 7 business ideeën voor jonge ondernemers

  BUSINESS IDEE 7 – BEZORG PAKKETJES

  Landelijk heb je flinke concurrenten als Post.nl, FedEx, Red je Pakketje en DHL. Maar lokaal zou er een leuke markt voor je kunnen zijn. Als je een auto hebt, kun je grote bestellingen bezorgen, zoals groentekistjes van een boer of televisies voor de plaatselijke elektronicawinkel. Met de (elektrische) fiets kun je snel documenten afleveren bij mensen die na corona ook veel thuis blijven werken of gewoon maaltijden bezorgen voor de friettent om de hoek.

  BUSINESS IDEE 8 – VERPAK JE PRODUCT OF DIENST IN EEN ABONNEMENT

  Het voordeel van een abonnement is natuurlijk dat je steeds weer opnieuw geld krijgt. Je betaalt iedere maand opnieuw voor je data-abonnement en iedere jaar voor je sportclub. Gegarandeerde inkomsten dus voor die jongens. Maar wist je dat er tegenwoordig zelfs onderbroeken in een abonnement worden verkocht. Kijk maar eens bij On That Ass.

  Iedere maand een peperdure onderbroek thuisgestuurd. Je wil niet weten hoeveel mensen hier op geabonneerd zijn. Misschien kun jij ook wel zoiets bedenken. Trouwens business idee 1, 2, 4, 8 zijn ook abonnementen. En idee 6, 7 en 9 kun je ook in een abonnement stoppen.

  BUSINESS IDEE 9 – BEGELEID BRUGPIEPERS MET HUN HUISWERK

  Had jij een hekel aan school en was je ook nergens goed in, sla dit idee dan snel over 😉. Voor de doorlezers is huiswerkbegeleiding voor brugpiepers en tweedeklassers misschien wel interessant en best een slimme manier om een flinke zakcent te verdienen. Er zijn megaveel gastjes die moeite hebben met Wiskunde, Engels en Natuurkunde. Als jij die op een goede manier helpt, vang je zo 10 euro per uur. Kun je zelfs online doen met Zoom of Teams. Letterlijk geld verdienen vanaf de bank.

  BUSINESS IDEE 10 – BOUW EEN GAVE APP

  Ben je een beetje nerdy dan kun je uiteraard ook een app maken. Maar of je er geld mee gaat verdienen is een ander verhaal. Er zijn miljoenen apps, kom daar maar eens tussen. Het is meestal slimmer om een kleine nichemarkt te pakken. Bijvoorbeeld een app waarmee je na een avondje stappen snel uitrekent wie nog wat terugkrijgt. Of een eenvoudige app, waarmee oude mensen herinnerd worden aan de verjaardagen van kleinkinderen.

  Mensen die niet zelf een app kunnen bouwen, vragen wel eens wat een app bouwen kost. Dat is ongeveer dezelfde vraag als Wat kost een auto? Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt. Hoeveel deuren en zitplekken, welk merk, wel of geen panoramadakje, elektrisch of benzine etc. De kostprijs van een app is overigens wel vergelijkbaar met een auto: tussen de € 5.000 en € 50.000. Als jonge ondernemer is een app dus bijna alleen haalbaar als je ‘m zelf kunt bouwen.

  ondernemers-idee-wordt-dj

  BONUS BUSINESS IDEE – WORD DJ

  Kijken jouw vrienden weleens jaloers naar jouw playlists? En hebben jouw Spotify- of Soundcloud-accounts al tientallen volgers? Dan ligt er geld op je te wachten als DJ. Waarom? Nou, er zijn veel restaurant, bedrijfs- en sportkantines, lokale winkels en cafés die zelf ook wel weten dat ze net niet de juiste muziek voorschotelen. Als jij ze dat uit handen neemt door bijvoorbeeld iedere week nieuwe afspeellijsten voor ze te maken, dan heb je een mooie dienst in handen. Een dienst waarvoor – zeker grotere klanten – best wat geld over hebben.

  werk in ONS ONDERNEMERSPROGRAMMA aan je eigen business idee

  Geweldig als je een van deze business ideeën van de grond krijgt en daarmee je eigen bedrijf kunt starten. Heb je daar nog wat extra hulp bij nodig? Kijk dan eens naar ons toffe ondernemersprogramma van 4 maanden voor jongens en meiden tussen de 17 en 24 jaar. En nee, geen probleem om mee te doen als je nog geen bedrijfsidee hebt. Dat idee gaan we heel snel samen vinden.

  × Heb je een vraag?