fbpx

Boost your Business

ondernemersvitamine voor studenten en alumni

perfecte aanvulling tijdens of na studie

Veel individuele begeleiding

Past in leven lang ontwikkelen

ondernemersboost voor studenten en/of alumni 

Leren ondernemen en ondernemersvaardigheden worden in veel studies en daarna steeds belangrijker. Omdat veel studenten en alumni:

 • Een eigen bedrijf willen starten
 • Als ZZP-er aan de slag gaan
 • Terecht komen in een organisatie waar ondernemerschap verlangd wordt

Tegelijkertijd zoeken de meeste opleidingen nog naar een goede praktische invulling van het stukje ondernemerschap in het curriculum. Of in het alumniprogramma. Het stukje dat net even meer inspireert, motiveert en creëert. Wij hebben dat stukje in handen en verzorgen graag een deel van de module rond dit thema. Samen met het opleidingsinstituut. Wij zijn geen docenten, maar als ondernemers aanvullend op de opleiding.

Om misverstanden te voorkomen: tijdens ons programma schrijven studenten/alumni geen vuistdik businessplan en vullen ze geen fictief business model canvas in. Ze gaan aan de slag met hun businessidee. Along the way krijgen ze antwoorden op vragen, die ze verwerken in een product, verdienmodel, klantprofiel, website, social media etc. Geen boek over het starten van een onderneming, maar stap voor stap een echte url, echte klant en echt netwerk. We concretiseren the lessons learned van de opleiding.

Onze lekkere combi: eigen bedrijf en persoonlijke ontwikkeling

In ons programma scherper we een (eerste) businessidee verder aan. In wezen zetten we samen met studenten of alumni de first of next step. Uiteraard houden we deelnemers ook steeds een stevige ondernemersspiegel voor.

Onze ondernemersboost is inspirerende en interactief. Tijdens ons toffe programma slijpen we businessideeën  en ondernemerskills verder fijn. We brengen de basis van de (aanstaande) onderneming, propositie en (online) zichtbaarheid nog meer op orde. Iedereen krijgt veel persoonlijke coaching en wordt geïnspireerd door ondernemers die zelf ook ooit zijn begonnen, slapeloze nachten hadden, successen behaalden en bovenal genieten van het ondernemerschap.

Ondernemen gaat om learning by doing en just in time learning, en om passie, motivatie en talentontwikkeling. Daarom hebben we in ons ondernemersprogramma veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van leren ondernemen van echte ondernemers en jezelf ontwikkelen maakt ons programma interessant voor MBO’ers, HBO’ers en alumni. Overigens geven veel studenten en alumni aan juist deze 2 onderwerpen een beetje te missen of te hebben gemist in hun studie.

HET ONDER­NEMERS­PROGRAMMA WAARMEE jonge ondernemers (in spe) VERDER KOMen

In veel (oud-)studenten schuilt een ondernemer. Hun ideeën en drive kunnen best wel eens grote of kleine diamanten zijn. Maar die diamanten moeten nog wel geslepen worden. En dat is precies wat we tijdens ons ondernemersprogramma doen. Onze bijeenkomsten inspireren, motiveren en creëren. De online leeromgeving helpt verder met to-the-point achtergrondinformatie en effectieve opdrachten waarmee studenten en starters hun businessidee en zichzelf een boost geven. En als het even tegenzit (ja, ondernemen gaat met vallen en opstaan) staan we klaar met 1-op-1-coaching.

Na ons programma zijn alle deelnemers nog meer ready to take-off. Ons programma is ontwikkeld door ervaren ondernemers die de opleiding nog beter willen laten aansluiten bij Ondernemend Nederland. 

KICK some ASS

Onze ondernemersboost in 6 bullets

A

Leerzame bijeenkomsten & fun

A

Veel persoonlijke begeleiding

A

Inspiratie van ervaren ondernemers

A

de (online) basis op orde

A

Ontdek je kracht en valkuilen

A

Top in- of aanvulling op curriculum en alumniprogramma

voor wie?

Studenten in en alumni van een commerciële studie in de breedste zin van het woord: Toerisme, Bedrijfskunde, Logistiek, Horeca , Conservatorium, Agribusiness, Economie, Bakkersopleiding , Retailmanagement, Grafische Vormgeving, Ergotherapie, Tuinarchitectuur. En alles daartussen. Waar kun je tegenwoordig geen ondernemerskills bij gebruiken? Studenten en alumni kunnen individueel of als groep aan de slag. De branche maakt niet uit. Het gaat om: 

A

De start van een eigen bedrijf

A

Een leerzame ondernemersreis

A

Groeien als mens

A

Megaveel inspiratie

ip

ondernemerschap vanuit de overheid 

de overheid vindt ondernemen tijdens en na een studie belangrijk. Met subsidieregelingen worden studenten en alumni ondersteunt

* Wij zijn CRKBO gecertificeerd en vrijgesteld van BTW. We zijn ook gecertificeerd businesscoach en opleider bij o.a. De Startversneller van de provincies Gelderland en Overijssel.

voorbeeld programma

bijeenkomst 1

het businessidee

A

Jouw idee in de markt

A

Vergroot de levensvatbaarheid van je idee

A

Speel in op trends

bijeenkomst 2

doelgroep en branding

A

Leer je doelgroep beter kennen

A

Visualiseer je ideale klant

A

Verbeter Jouw positionering

bijeenkomst 3

website en online marketing

A

Jouw geweldige website

A

Social media | Boilerplate

A

Maak nader kennis met Google (SEO/SEA)

Bijeenkomst 4

Financiën en verdienmodellen

A

Doeltreffende verdienmodellen

A

Boekhouding en administratie

A

Slim omgaan met investeringen, Belastingdienst, auto op zaak etc.

Doorlopend aandacht voor

ondernemerschap 

A

Jouw kracht en valkuilen

A

Inzetten netwerken

A

Jouw ambities

praktisch – maatwerk

aantal bijeenkomsten

 • 5 bijeenkomsten van een dagdeel

tijd /plaats

 • Bij opleiding zelf of bij Nederlandse Ondernemers Academie, Arnhems Buiten

Opbrengst

 • Een ondernemersboost en veel inspiratie

Wie

 • Studenten
 • Alumni

Groepsgrootte

 • Max. 12 i.v.m. persoonlijke begeleiding

planning

 • In overleg

online leeromgeving

 • 60 uur tips, inspiratie en opdrachten

Investering

 • Mogelijkheden opleiding(sinstituut)
 • Innovatiebudget
 • Diverse voucherregelingen (voor alumni)

eind-pitch event

 • Ja, graag
 • Kan lekkere kers op taart zijn
 • Dit kunnen we volledig verzorgen

De Nederlandse Ondernemers Academie is gecertificeerd businesscoach en opleider bij de De Startversneller, een programma voor startende ondernemers in Gelderland en Overijssel. Alumni uit deze provincies die minder dan 5 jaar ingeschreven staan bij de KvK, kunnen gebruikmaken van hun voucher t.w.v. € 1.000. 

voor studenten – aanvullend op opleiding

In ons programma nemen we studenten mee op een mooie ondernemersreis. Op basis van hun talent, passie en ambities bedenkt iedere student of groep studenten een businessidee. Vervolgens maken ze dit idee concreter en zo levensvatbaar mogelijk. Misschien gaan ze er tijdens of na hun studie wel mee verder. Een geweldige leerervaring voor nu en om straks het verschil te maken. Om even helemaal ‘los’ te komen, kunnen studenten het programma ook op onze locatie volgen.

Kan iedereen een businessidee bedenken? Jazeker, daar hebben we slimme werkvormen voor. Aan de hand van het idee komen onderwerpen als markt, verdienmodel, online marketing en geld aan bod. Daarnaast gebruiken we de start van het eigen bedrijf ook voor een stukje persoonlijke ontwikkeling. Waar ben je goed in? Wat motiveert je? Welke valkuilen wil je overwinnen? Hoe werk je goed samen? Etc.

voor alumni – leven lang ontwikkelen

Voor alumni die reeds gestart zijn met hun eigen bedrijf, is ons ondernemersprogramma een mooie extra dienst in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. Uiteraard kan hiermee ook de relatie met alumni versterkt worden.

steve-jobs

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.”

handtekening-steve-jobs
× Heb je een vraag?